AZURNA OBALA IN PROVANSA

<
>

Vrsta ponudbe:

Prevoz:

1.DAN
Odhod avtobusa iz kraja po dogovoru v večernih urah. Vožnja čez mejni prehod, nočna vožnja po avtocesti preko Padske nižine z vmesnimi postanki proti Franciji - Azurni obali...
 
2.DAN
V jutranjem času prihod v kneževino Monaco, ogledali bomo: Vrt kaktusov, Oceanografski muzej, knežji predel Grimaldijeve družine, obiskali parfumerijo FRAGONARD, spoznali bomo način proizvodnje parfumov, imeli možnost nakupa parfumov, toaletnih mil... Vožnja do starega živahnega pristanišča Antibes, poznanega predvsem po Picassovem muzeju, ki se nahaja v Grimaldijevem gradu.  Po ogledu sledi vožnja do hotela v Nici. Namestitev v hotelu. Večerja v restavraciji v bližini hotela. Po večerji sprehod po mestu. Prenočevanje.
 
3.DAN
Zajtrk. Po zajtrku celodnevni izlet v Provanso. Naš ogled bomo pričeli v Avignonu, kjer si bomo ogledali nekdanjo papeško rezidenco, most, srednjeveško mestno obzidje… Naprej se bomo peljali do enega najlepših ter najbolj ohranjenih rimskih akveduktov – Pont du Gard. Trinadstropni akvedukt se dviga 50 m nad reko Gardon, sezidan je iz masivnih kamnov, brez malte. Po ogledu sledi vožnja v mesto Nimes, kjer si bomo ogledali čudovit rimski amfiteater iz 1. stol. Popoldan vračanje skozi Arles, nekdanjo prestolnico Galije in priljubljenega Konstantinovega oporišča, mimo Aix-en Provence do Cannesa. Če bo čas dopuščal, krajši postanek za ogled nekaterih zanimivosti; filmske palače… Vračanje v hotel v Nico. Večerja in prenočevanje.
 
4.DAN
Po zajtrku prestop francosko-italijanske meje, vožnja po Italiji skozi številne tunele in preko viaduktov do Genove. Po prihodu si bomo ogledali nekatere zanimivosti prvega italijanskega obmorskega mesta, kot so: katedrala sv. Lovrenca, Doževo palačo, sprehod po trgih z ogledom srednjeveških stavb, hišo na Piazza Dante, v kateri naj bi Krištof Kolumb preživel svoje otroštvo… Po ogledu vračanje proti domu, mimo Cremone, Brescie, Verone, Benetk, med potjo postanki za osvežitev. Prihod domov je predviden v poznejših večernih urah.
 
CENA: pokličite za ceno

PRIPOROČAMO (vprašajte za ponudbo): 

ZAVAROVANJE RIZIKA ODPOVEDI: 

Premija znaša 4,03% (vključno do dve osebi), 4,22% (vključno do 5 oseb) in 4,42% (več kot 5 oseb) od zneska celotnega aranžmaja in velja za nepričakovano odpoved zavarovanca pred ali na dan predvidenega odhoda v primeru nezgode, nenadnega poslabšanja zdravstvenega stanja ali smrti enega od potnikov ali ožjih družinskih članov. Več informacij v splošnih pogojih zavarovanja.

 

ZDRAVSTVENO ZAVAROVANJE TUJINA Z ASISTENCO V TUJINI
Namenjeno vsem, ki potujete v tujino. V primeru bolezni ali poškodb v času potovanja, vam zavarovalnica Vzajemna povrne celotne stroške zdravljenja do višine zavarovalne police.